Etnisten suhteiden ja kansainvälisen muuttoliikkeen tutkimuksen seura (ETMU ry) etsii PÄÄTOIMITTAJAA ETMU-blogille.

ETMU-blogi on populaaritieteellinen kirjoitusalusta, jonka tarkoituksena on tuoda julkiseen keskusteluun tutkimukseen perustuvia puheenvuoroja kansainvälisestä liikkuvuudesta, maahanmuutosta, etnisyydestä ja muista ETMU-seuran toimialaan kuuluvista ilmiöistä. Julkaisemme pääsääntöisesti kolumnin kerran kuukaudessa, loma-aikoja lukuun ottamatta. Blogi on kolmikielinen (suomi/ruotsi/englanti).

Kevään 2017 kuluessa ETMU-blogi uudistuu. Samalla blogille haetaan uutta päätoimittajaa, joka uudistaa ja kehittää blogia yhdessä sen toimituskunnan ja ETMU:n hallituksen kanssa.

Päätoimittajana vastaat blogin sisällön tuottamisesta, aikatauluista ja näkyvyydestä eri viestintäkanavilla. Rekrytoit kirjoittajia ja editoit kirjoituksia yhteistyössä toimituskunnan kanssa. Osallistut myös ETMU:n hallituksen ja toimituskunnan tuella rahoituksen hakemiseen blogin kehittämistä varten.

Toivomme sinulla olevan kokemusta toimitustyöstä, sosiaalisesta mediasta ja ETMU:n alaan kuuluvien ilmiöiden tutkimuksesta. Päätoimittajana saat kokemusta tieteen yleistajuistamisesta ja voit seurata kehittyvää alaa, jossa tapahtuu paljon. Voit myös yhdessä toimituskunnan ja ETMU:n hallituksen kanssa kehittää blogia visioimaasi suuntaan. Blogin toimituksesta maksetaan pieni palkkio mahdollisuuksien mukaan.

Lähetä avoin hakemus ETMU:n puheenjohtajalle Johanna Leinoselle osoitteeseen johlei(at)utu.fi viimeistään 31.3.2017. Uusi päätoimittaja valitaan ETMU:n hallituksen huhtikuun kokouksessa (vko 14), ja toimitustyö alkaa huhtikuussa 2017. Lisätietoja blogista ja päätoimittajan tehtävästä saa Johanna Leinoselta (johlei(at)utu.fi) ja Lotta Haikkolalta (lotta.haikkola(at)helsinki.fi).