Etmu-blogi on kesäkuussa 2010 avattu populaaritieteellinen kirjoitusalusta.  Palstan tarkoituksena on tuoda julkiseen keskusteluun tutkimukseen perustuvia puheenvuoroja kansainvälisestä liikkuvuudesta, maahanmuutosta, etnisyydestä ja muista ETMU-seuran toimialaan kuuluvista ilmiöistä. Julkaisemme pääsääntöisesti kolumnin kerran kuukaudessa, loma-aikoja lukuun ottamatta.

Blogeissa esitetyt näkymykset ovat kirjoittajien henkilökohtaisia arvioita ja tulkintoja, jotka eivät välttämättä vastaa ETMU ry:n näkemyksiä.

Ohjeita kirjoittajille

Kuka tahansa on tervetullut lähettämään ehdotuksen kirjoituksesta tai kommenttipuheenvuorosta päätoimittajalle. Kirjoitusten tulee perustua tutkimuksiin tai muutoin perusteltuihin näkemyksiin, ja niiden tulee olla aiemmin julkaisemattomia.

Kolumnien on tarkoitus keskittyä aihepiireihin, jotka avartavat ja syventävät ajankohtaista maahanmuuttokeskustelua. Kolumneissa on hyvä olla selvä ydinargumentti/näkökulma, joka on hyvä tuoda esille erityisesti jutun otsikoinnissa, alussa ja lopussa. Blogijutut ovat luonteeltaan populaaritieteellisiä; poleemisuutta tai poliittisuutta ei tarvitse välttää, mutta esitetyt argumentit on perusteltava. Lukijan oletetaan olevan perillä ajankohtaisista asioista, vaikka hän ei välttämättä tunne blogin aihepiiriin liittyvää tutkimusta.

Kommenttipuheenvuorot ovat lyhyitä Etmu-blogissa julkaistuja tekstejä kommentoivia tai täydentäviä kirjoituksia. ETMU ry:llä ei ole mahdollisuuksia ylläpitää moderoitua keskustelua avoimen kommenttikentän kautta. Sen sijaan otamme erittäin mielellämme vastaan kommenttipuheenvuoroja!

Sekä kolumnit että niiden mahdolliset kommentit käsitellään blogin toimituksessa, joka päättää niiden hyväksymisestä tai hylkäämisestä, sekä tarvittaessa esittää toiveita tekstin muokkaamisesta.

Kirjoittajat ja kommentoijat esiintyvät omilla nimillänsä, ellei ole perusteltua syytä toimia toisin.

Kolumnien pituus on noin 5000 ja kommenttien enintään 3000 merkkiä välimerkkeineen. Tätä pidempiä juttuja julkaistaan vain poikkeustapauksissa.

– Kirjoituksissa voi käyttää lähdeviitteitä ja linkkejä muihin sivustoihin. Mahdollista lyhyttä lähdeluetteloa (max 5 julkaisua) ei lasketa mukaan merkkimäärään.

– Kirjoituksia hyväksytään suomen, ruotsin ja englannin kielillä.

Kolumnisteilta otetaan mielellään vastaan kuva jutun yhteydessä julkaistavaksi – joko henkilöstä itsestään tai jostain aiheeseen liittyvästä (esim. etnografinen kuvamateriaali, kartat, kaavakuvat tms). Etmu-blogi julkaisee kuitenkin vain kirjoittajien omaa kuvamateriaalia.

Etmu-blogilla on kansainvälinen kausijulkaisutunnus: ISSN 2342-8988. Julkaistut blogitekstit voi merkitä julkaisuluetteloon tällä ISSN-tunnuksella, ja niiden tiedot viedään Fennica-tietokantaan ja kansainväliseen ISSN Portal -tietokantaan.

Toimituskunta
Eveliina Lyytinen (päätoimittaja, evlyyt@utu.fi)
Mari Toivanen (päätoimittaja, marito@utu.fi)
Elina Turjanmaa (toimittaja, elina.turjanmaa@utu.fi)
Miika Tervonen (toimittaja)
Lotta Haikkola (toimittaja)

Ulkopuolinen tuki

Tämän blogin perustamista ja ylläpitoa on tuettu Euroopan kotouttamisrahastosta, Otto A. Malmin lahjoitusrahastosta sekä Oskar Öflundin säätiöstä.

eu-webbsmall