Skip to content

ETMU-päivät 2013: Metropolis-ETMU

metropolis_logo

Vuoden 2013 Metropolis-ETMU päivien teema oli The New Mobility: Managing Growth, Security, and Social Justice

Metropolis -konferenssi on maailmanlaajuisen osallistujajoukon kokoava tapahtuma, jossa kohtaavat maahanmuuttoalan ja kansainvälisen liikkuvuuden tutkijat, poliitikot sekä käytännön toimijat.

Konferenssin tavoitteena on luoda toimivaa vuoropuhelua eri sektoreiden välille, tehostaa tiedon jakamista sekä saada tutkimustuloksia sujuvammin politiikan ja käytännön toimijoiden käyttöön. Verkosto kokoontuu vuosittain eri puolilla maailmaa. Tänä vuonna konferenssi järjestetään 17. kerran. Tapahtumaan odotetaan yli 700 osallistujaa yli 30 maasta.

Tänä vuonna on Suomen ja Tampereen vuoro isännöidä Metropolis -konferenssia. Tampere-taloon sijoittuva tapahtuma on laajin Suomessa koskaan järjestetty maahanmuuttoteemainen konferenssi. Tapahtumaa on järjestämässä Tampereen kaupunki, Tampereen yliopisto, Pirkanmaan ELY-keskus ja Etnisten suhteiden ja kansainvälisen muuttoliikkeen tutkimuksen seura ETMU ry. Useat ministeriöt ovat tukemassa konferenssia (TEM, OKM, SM ja UM).

Konferenssi tarjoaa tutkijoille erinomaisen mahdollisuuden verkostoitua toisten tutkijoiden ja tutkimuksen sidosryhmien kanssa niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Konferenssiohjelma sisältää päätilaisuuksien ja vierailumahdollisuuksien lisäksi työpajoja jotka liittyvät tapahtuman teemoihin. Rinnakkaiset työpajat kokoavat osallistujia eri maista ja erilaisilta maahanmuuton toimintakentiltä. Viiden päivän aikana järjestetään kaikkiaan noin 80 työpajaa.

Konferenssin ohjelma ja muut tiedot löytyvät osoitteesta: www.metropolis2013.fi

 

ETMU-päivät osana Metropolis -konferenssia

Tänä vuonna Metropolis -konferenssiin on integroitu ETMU-päivät sekä Euroopan komission Integrating Cities -tapahtuma. ETMU ja työ- ja elinkeinoministeriö ovat tehneet tapahtumaan yhteisen ehdotuksen työryhmäsarjasta, jonka teemana on WORLD IN MOTION: Decent Work, Decent Life. Lisätietoja ETMU/TEM -työryhmistä antaa Sari Hammar (sari.hammar@gmail.com).