Skip to content

Liikkeessä yli rajojen -blogissa eduskuntavaalisarja

Keväinen tervehdys Liikkeessä yli rajojen -blogin toimituksesta!

Eduskuntavaalit lähestyvät ja maahanmuuton on ennustettu olevan yksi vaalien kärkiteemoista. Olemme julkaisseet kevään aikana viisi tutkijapuheenvuoroa liittyen maahanmuuttopolitiikkaan, kotoutumiseen ja populistiseen retoriikkaan.

Vaalisarjan aloittaa Johanna Leinosen, Saara Pellanderin ja Johanna Hiitolan teksti perheenyhdistämispolitiikasta. Suomeen turvapaikanhakijoina tulleiden perheenyhdistämistä on vaikeutettu huomattavasti viime vuosien aikana. Mitä seurauksia tällä on pakolaisten hyvinvoinnin ja kotoutumisen näkökulmasta?

Vaalisarjan toisessa kirjoituksessa Eveliina Lyytinen listaa Turvapaikanhaku ja pakolaisuus Suomessa -kirjaan perustuen turvapaikkajärjestelmän ongelmia ja tarjoaa niihin ratkaisuja.

Olga Davydova-Minguet kirjoittaa vaalisarjan kolmannessa tekstissä venäjänkielisten median käytöstä ja median roolista maahan muuttaneiden osallisuudessa.

Tuuli Kurki pohtii kirjoituksessaan “maahanmuuttajaistamista”: hyvää tarkoittavat kotouttamistoimenpiteet voivat mitätöidä maahanmuuttajan osaamista ja perustua rodullistettuihin oletuksiin maahanmuuttajille sopivista ammateista.

Eduskuntaan pyrkii perussuomalaisten lisäksi kaksi muutakin populistipuoluetta. Vaalisarjamme viimeisessä kirjoituksessa Gwenaëlle Bauvois vertailee näiden kolmen puolueen ohjelmia ja kertoo, miten argumentti hyvinvointivaltion kriisistä liittyy maahanmuuttovastaiseen populistiseen retoriikkaan.

Huom! Seuraamalla ETMU ry:tä Facebookissa tai Twitterissä saat nopeimmin tiedon uusista blogikirjoituksista ja muista ETMU-uutisista.